binnen 4 maanden

binnen 4 maanden zijn het verkiezingen.  Dat lijkt ver weg, maar ik begin me toch zorgen te maken, wat moet er nog allemaal gebeuren op deze korte tijd?

Volgende zaken weet ik al zeker: foto’s laten maken, een groepsfoto laten maken, kaartjes maken, posters maken, vergaderingen van de partij bijwonen, gezamenlijk stemmen ronselen, individueel stemmen ronselen, …  de lijst is lang.

Daarnaast heb ik zelf nog een paar ideeën die ervoor moeten zorgen dat ik succesvol uit de verkiezingen kom.  Eén daarvan is een blog maken, per slot van rekening ben ik zeer bekwaam met computers en internet.  Misschien kan ik ook een twitteraccount aanmaken, speciaal voor de gelegenheid, waarop ik dan interessante weetjes zet en verwijzingen naar nieuwigheden op mijn blog.  Facebook ga ik niet doen, ik wil geen 5000 facebookvrienden, maar echte stemmen van echte mensen.
Hoeveel echte stemmen wil ik eigenlijk?  Hoeveel zou ik er op dit moment al zeker hebben?  Eén, als ik op mezelf stem (maar dat doe ik waarschijnlijk niet) of als mijn vriendin op mij stemt (maar die kan evengoed op Katleen stemmen).  Hoe groot is het potentieel?  Ik schat dat er zo’n 11.000 mensen in Steenokkerzeel wonen, dus strikt gezien is dat het potentieel.  Ik ben dus niet van plan om op mezelf te stemmen, dus blijven er 10.999 mensen over.  Dat is niet slecht, maar het zou kunnen dat niet iedereen voor mij stemt.

Nu verwacht de partij ook geen 10.999 stemmen van mij, met een klein percentage ervan zijn ze al tevreden.  Maar ik weet dus wat me te doen staat, geen tijd te verliezen.