twee apps

één van de opgaves die ik gekregen heb vooraleer de verkiezingen te starten is het kiezen van 2 apps.  Twitter en Angry Birds zou je dan spontaan denken, maar het gaat hier over specifieke thema’s die de sp.a zal aansnijden tijdens de verkiezingen en die ze, als progressieve partij, apps noemen.

Knap gevonden, vind ik dan.  En de keuze moet natuurlijk weergeven wat mij echt bezighoudt.

Welke apps hebben de shortlist niet gehaald?  Kinderopvang bijvoorbeeld.  Dat vind ik een belangrijk thema, maar ik hoop dat vooruit te schuiven totdat ik opa ben (binnen een paar jaar).  Jeugd laat ik dan weer wijselijk over aan de jeugd, ik zou me te snel kunnen vergissen in wat zij echt willen.  Veiligheid, met voorop de veiligheid van mijn eigen kinderen in het verkeer en op straat, lijkt me dan weer een te blauw thema.

Na veel wikken en wegen, schrappen en nummeren, blijven er nog 9 apps over, waarvan ik de top 4 even schets (in willekeurige volgorde):

  • natuur & milieu: ik ben een groene jongen, maar zonder geitenwollen sokken, groene ideeën moeten onze economie een nieuwe impuls geven
  • onderwijs: een goede opleiding werpt later zijn vruchten af
  • sport: geef me een bal en ik trap ertegen (of gooi hem door een ring, of sla hem over een net) en “een gezonde geest in een gezond lichaam” is niet zomaar een cliché
  • energie: hoe gaan we best te werk opdat de energiekost van een gezin naar omlaag gaat?