photoshoot

zondag was het zover, voor het eerst in mijn leven was ik het voorwerp van een photoshoot (de zoveel-jaarlijkse pasfoto niet meegeteld).  Zeggen dat ik stond te trillen op mijn benen in de uren vooraf is niet helemaal juist, maar ik had toch wat aandacht besteedt aan een gladde kin, mijn haar lag natuurlijk in de plooi, ik zag niet knalrood van het mooie weer op Rock Werchter en ik had met zorg een neutrale, moderne outfit aangetrokken.

Ik wilde al die moeite doen omdat ik van nature niet fotogeniek ben (check de pasfoto’s) en ik ben ijdel genoeg om zo goed mogelijk op de foto te willen staan (ik wou nog schrijven dat ik er niet als een landloper op wou staan, maar dat zou onrecht aandoen aan de landlopers en ik sta bekend als politiek correct).  Mijn vertrouwen in Photoshop is ook groot, voor het geval ik naast niet-fotogeniek ook nog slordig zou geschoren zijn.

Maar de man achter de camera vertrouwde ik nog het meest: veelvuldig gedecoreerd om zijn fotowerk en officieel volger van Oranje op het EK2012 (waardoor de photoshoot sneller kon doorgaan dan verwacht).  Op zijn aanwijzingen stond ik losjes in de lens te kijken met een kleine glimlach.  Ik hoop dat ik niet al te schaapachtig overkwam, want ik stond in het gras (en misschien keek ik ook zo).

Kortom, ik kijk om het halfuur in mijn brievenbus op zoek naar de foto’s.  Hopelijk deel ik ze binnenkort graag met iedereen, anders zal ik groen glimlachend voorbij elke affiche snellen.