dit is uiteraard een klassieker in de italiaanse keuken, maar laat je daar niet door afschrikken, je hoeft niet perse vloeiend italiaans te spreken om er een lekker gerechtje van te maken. hier is een eenvoudige versie:

één: gegrilde aubergines. Eén aubergine is voldoende voor één of twee personen, snij in plakken van ongeveer 1 cm dik, giet er olijfolie over en gril tussen een klassieke panini-grill. Je kan de aubergine ook bakken gedrenkt in olijfolie, maar dat is iets minder gezond.

twee: tomatensaus. Maak vooral een tomatensaus die je lekker vindt. Ik doe het bijvoorbeeld door ajuin en look aan te stoven in olijfolie, daar een blik gepelde tomaten bij, kruiden met zout, pili-pili en paprikapoeder en laten indikken. De saus moet niet helemaal egaal zijn, dus met een vork de tomaten wat pletten is voldoende.

afwerking: maak een stapeltje van aubergine met tomatensaus tussen elke plak. Indien je individuele porties maakt in mooie kommetjes kan je naast het torentje wat tagliatelle leggen. Bedek alles met mozarella in sneetjes en eventueel nog wat gruyère ofzo. Onder de grill zetten tot er een bruin korstje op komt.

smakelijk!