12 canneloni’s
500 gr gehakt
1 avocado
2 chilipepers
1 blik gepelde tomaten
1 blik maïs
50 gr geconcentreerde tomaat
50 gr boter
70 gr bloem
1 liter melk
komijnpoeder
curcumepoeder
nootmuskaat
1 blokje pure bittere chocolade
1 teentje look
1 flesje mexicaans bier
300 gr geraspte cheddar

verwarm de oven voor op 180°
doe een beetje olie in de pot
bak hierin het gehakt samen met wat look, komijnpoeder, curcumepoeder, wat fijn gesneden chilipepers, peper en zout.
voeg daarna het blik gepelde en geconcentreerde tomaat toe, een blokje pure chocolade en wat bier, laat het geheel sudderen.
maak een roux van de boter en de bloem, voeg hier melk en nootmuskaat aan toe, samen met peper en zout, en tenslotte de gepureerde avocado.
nadat de chili wat ingekookt is voeg je er een blik maïs bij, roer alles goed om.
vul de canneloni’s met chili, leg de canneloni’s in een beboterde ovenschotel, overgiet ze met de overschot van de chili en de avocado-bechamel.
overstrooi met geraspte cheddar en zet 20 à 30 minuten in de oven (afhankelijk van de kooktijd van de canneloni’s).

dit is een zeer origineel recept dat zeker zal aanslaan.  wanneer je gebruik maakt van het Mexicaans bier kan je maar beter weinig toevoegen aan het gerecht, dan heb je meer om zelf te drinken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *