methode 1: aardappelschijven in 1 laag schikken in een ovenschaal, bestrijken met olijfolie en zout over strooien, 45 min. bakken op 190° in de oven.

methode 2: voorgebakken aardappelen in de frituur bakken (gaat ongeveer 10 maal zo snel).  Je kan een paar uur op voorhand al aardappelen schillen, in plakjes snijden en voorbakken in de frietketel (kan zelfs de dag op voorhand).  Koude voorgebakken aardappelen worden echt wel lekkere patatas en het duurt maar een paar minuten om ze te bakken terwijl je gasten er al zijn.

salsa brava: fruit ajuin en look, tomaat bijvoegen (2 vleestomaten zonder vel of pitten), daarna tomatenpuree (1 eetlepel), droge witte wijn, chilipoeder, tabasco, suiker, peper en zout toevoegen, 30 min. sudderen (nog witte wijn bijvoegen wanneer het te droog wordt), door een zeef gieten of mixen.

de saus (salsa brava) kan je ook apart gebruiken bij tortilla chips of iets dergelijks, je gasten zullen het kommetje uitlikken (tenzij ze geen manieren hebben).

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *