misschien eerst een beetje geschiedenis: boscaiola staat voor “houthakkersvrouw”.  Kennelijk hadden die vroeger niet veel meer te doen dan paddestoelen plukken terwijl hun man bomen aan het omhakken was.  Dat de houthakkersvrouw in die hoedanigheid een uitstervende soort is hoeft niet te verbazen (niet altijd hadden ze de omvallende boom zien aankomen).  Diegene die toch thuis geraakten maakten ’s avonds het volgende recept klaar met de verse boschampignons van eigen pluk:

snij de champignons in schijfjes en bak ze in een diepe pan of wok met een beetje look (veel look mag ook, vergeet ook niet om wat olijfolie in de pan/wok te doen).  Voeg hierbij wat spek, in blokjes gesneden (of hesp, wanneer je spek neemt kan je dat beter apart bakken om geen gespekte champignons te krijgen).  25cl room en een lepel geconcentreerde tomatenpuree toevoegen.  Alles laten koken en op smaak brengen met kruiden (peper, zout, pili-pili, paprikapoeder,…).

Afhankelijk van de kooktijd zou nu ook de tagliatelle gaar moeten zijn.  Meng de tagliatelle onder de saus en klaar is het recept.

In het oorspronkelijke recept worden erwten toegevoegd aan de saus.  Je kan dan eventueel kiezen om geen tomatenpuree te gebruiken.

Weerom een eenvoudig recept, snel klaar en makkelijk aan te passen aan je eigen smaak.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *