1 niet te grote courgette en 1 volledige (grote) aubergine
500 gram gehakt (ik neem kip, echte moussaka is met lam)
1 klein blikje tomatenpuree
2 uien
3 tomaten
100 gram geraspte kaas voor korstje, er boven fetakaas gebrokkeld
halve liter, niet te dunne, bechamelsaus (zelfgemaakt) met een beetje emmentaal bijgevoegd en muskaatnoot.
2 teentjes knoflook
6 vastkokende aardappelen
zonnebloemolie om in te bakken
1 eetlepel kaneel (belangrijk), komijn
peper en zout
1  bouillon blokje

Snijd de ui en de look en stoof deze in olie. Bak het gehakt, breng het op smaak met de kruiden en voeg er dan de tomatenpuree en bouillonblokje aan toe.  Voeg een beetje rode wijn toe.

Kook de aardappelen (niet té omdat ze nog in oven moeten nadien) en snijdt ze nadien in schijfjes.

De aubergine en courgette snij je in schijfjes en stoof ze in mega veel olie.  De schijfjes moeten helemaal doordrenkt zijn.  Dit deel neemt nogal veel tijd in beslag tenzij je een zeeeer grote pan hebt.

Snijd de tomaten ze in schijfjes.

Nu kunt u de ovenschaal gaan vullen, maak laagjes:  een laagje courgettes en/of aubergine, een laagje gehakt, aardappelen, plakjes tomaat op het gehakt.
En nog een keer. Giet op het einde de bechamelsaus over de moussaka.  Strooi er de geraspte kaas en de feta in kleine stukjes overheen om een krokant korstje te hebben.

Zet de moussaka gedurende 20 minuten in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *