Met de nummer 9 ging ik zaterdag op pad om onze realisatiefolders te “bussen”.  Het weer zat goed mee, het zonnetje scheen op ons bolletje en we hadden wel zin in een fikse wandeling, vooral omdat we ervan overtuigd zijn dat we zoveel mogelijk mensen op de hoogte moeten brengen van wat de sp.a de afgelopen jaren gerealiseerd heeft in Steenokkerzeel.

Het spreekt voor zich dat ik weinig bijgedragen heb aan die realisaties, gezien mijn beperkte politieke activiteit.  In de toekomst hoop ik een grotere impact te hebben op de gang van zaken in onze gemeente, tot die tijd zal ik vooral informeren over mijn grote interesses.  Maar alhoewel betaalbare energie en een gezond milieu de hoofdpunten van mijn campagne zijn wil ik graag aantonen waarom eender welke stem voor de sp.a een terechte stem is.

Steenokkerzeel krijgt er bijna dagelijks nieuwe inwoners bij, vaak jonge mensen met jonge kinderen.  De scholen hebben zich moeten aanpassen aan een steeds groeiend aantal leerlingen en de schepen van onderwijs doet een fantastische job om alles in goede banen te leiden.  Bij de start van het nieuwe schooljaar woonden we een info-avond bij en wat opviel was het aantal personeelsleden, om en bij de 40 mensen die een team vormen om onze kinderen op te leiden.  Als er morgen een minder ervaren schepen verantwoordelijk wordt voor die mensen vrees ik dat onze kinderen er de dupe van zijn.

Aan de andere kant van het spectrum staat de zorg voor de oudere mensen in onze maatschappij.  Een project zoals de seniorenflats zorgt voor een waardig alternatief voor ouderen die anders nergens terecht kunnen.  Maar er komen ook meer en meer ouderen bij en het project moet een vervolg krijgen.  De huidige schepen staat garant dat het vervolg er komt en dat uw ouders een passende opvang krijgen.

Niet voor niets is de sp.a een socialistische partij, ze vormen al jaren een tegengewicht voor de verharding van onze maatschappij en bewaken het sociale gevoel van de mensen.  Hier en daar moeten we veranderen, maar ik geloof ook in de kracht van de continuïteit.