Nog enkele uren vóór de verkiezingen! Onze laatste groepsactiviteit werd afgelast vanwege het weer, het bevatte ondermeer een paard en een kar. De afgelopen weken zijn er echter zoveel zaken gebeurd dat de kiezer wel weet waarom ze voor ons moeten stemmen.

Ik mag niet klagen over deze laatste uren, ik heb het leukste uit de ganse campagne kunnen doen: gaan aperitieven bij mensen thuis. Vanzelfsprekend lag het hoofdthema van de gesprekken al vast, de politiek. Bij dit bezoek en in de afgelopen dagen  werd me echter één ding duidelijk: iedereen heeft zijn eigen problemen die verband houden met politiek. Dat kan een straat zijn waar er teveel sluipverkeer is, bouwplannen die de rust in het gedrang brengen, minderbedeelden die moeilijk gehoor vinden. Wat het probleem ook is, politici moeten tijd vinden om elk van die problemen aan te kaarten, zoeken naar een oplossing.

De 21 uitverkorenen die morgen als nieuwe leiders uit de verkiezingsstrijd komen moeten zich hier goed van bewust zijn. Gelukkig vind ik in het team waarvan ik nu deel uitmaak zulke mensen terug, mensen die dagelijks bezig zijn met het welzijn van de mensen en niet alleen in de weken van de verkiezingen. Ik hoop dat dit opvalt bij voldoende mensen, zodat we na de verkiezingen deel kunnen uitmaken van een nieuwe beleidsploeg die de handen in elkaar slaat voor de mensen van Steenokkerzeel.