De teerling is geworpen, de bal is aan het rollen, de stemmen zijn geteld en misschien is het tijd voor een conclusie.  Punt 1: hartelijk dank aan al de mensen die bij volle verstand hun stem op mij uitgebracht hebben.  Het zijn er niet genoeg om burgemeester te worden, maar dat is mijn eigen schuld.

Nog een conclusie: sp.a heeft 200 stemmen meer gehaald dan vorige gemeenteraadsverkiezingen en is daarmee één van de winnaars van de verkiezingen.  Voor de rest is het te vroeg, in politiek is de winnaar van de verkiezingen niet altijd de winnaar, het blijft dus nog te bekijken welke coalitie er in Steenokkerzeel aan de macht komt (al is aan de macht komen een omschrijving die de sp.a niet past, wij willen veeleer de mensen en de gemeente helpen, aan de macht komen is weggelegd voor andere partijen).

Het is ook nog te vroeg om al te weten of ik volgende keer weer een gooi naar het burgemeesterschap doe.  De ervaring is zeker positief geweest, ik heb leuke mensen leren kennen, maar ik vraag me af of ik een taak heb in de volgende 6 jaar tot de verkiezingen.  Wanneer ik erover nadenk vind ik zeker wel raakpunten tussen mijn interesses en de politiek, al is het te eng om alleen maar over politiek te spreken, ik zou het liever algemeen houden en bekijken waarmee ik mensen kan helpen.

Dus zie je me binnenkort misschien voor het venster staan, gratis de ramen te kuisen.  Of help ik een oudje over straat, volledig belangeloos.  Misschien help ik je te berekenen hoe je een goedkopere energierekening kan krijgen.  U ziet, er is een ruime keuze voor een man die volgende keer meer wil doen dan 3 weken campagne voeren.  Of misschien ook niet…