175 gr boter
175 gr suiker
250 gr polenta (te vinden bij Delhaize, staat bij de pasta, een zakje van 500 gr met een geelachtig poeder)
100 gr bloem
2 grote eieren (of 3 kleine, of 2 kleine en een eierdooier,…)

fijngehakte schil van 2 à 3 sinaasappelen, dit komt uit het originele recept van onze vriend Jamie Oliver, je kan de koekjes ook bakken zonder de sinaasappel.  Ik heb er zelf een iets andere variatie aan gegeven door de sinaasappelschil een beetje te confijten, dat kan je doen door de fijngehakte reepjes 3 maal te blancheren (even in kokend water, dan afspoelen met koud water) en ze daarna een uurtje te koken in glucosestroop (half suiker, half water is oké).

boter en suiker door elkaar mengen, polenta en bloem erbij voegen en als laatste de eieren en de sinaasappelschil.  Geen speciale technieken voor het mengen van het deeg, ik gebruik gewoon een vork en daar lukt het mee.  Het deeg een uur in de ijskast leggen, zodat het wat steviger wordt.

maak met behulp van 2 theelepels een hoopje deeg (zal ongeveer de vorm hebben van een amandel) en leg het op bakpapier.  Het deeg zal vanzelf een andere vorm aannemen bij het bakken.  Bak ze ongeveer 10 minuten in een heteluchtoven op 200° tot ze een goudbruin randje krijgen.

even laten afkoelen en je hebt lekkere koekjes voor bij de koffie, een ijsje of om gewoon de ganse dag te snoepen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *