250 gr bloem
125 gr boter
100 gr poedersuiker
2 eierdooiers
1-2 eetlepels koud water

boter en poedersuiker mengen, bloem en eierdooiers erdoor roeren, je krijgt een mengsel als grof broodkruim, water toevoegen.
met zo weinig mogelijk bewegingen een deegbal maken (het deeg mag niet glad worden, best met een vork ofzo), dikke worst van maken, in vershoudfolie een uur laten rusten in de ijskast.
dunne plakken deeg afsnijden en daarmee de taartbodem bedekken, de vorm minstens een uur invriezen.
bodem blind bakken voor 12 à 15 minuten op 180° (doordat het deeg bevroren is zal het niet rijzen), bodem instrijken met eigeel en 30 seconden in de oven (zo vormt er zich een waterafstotend laagje).
rest van de taart toevoegen en verder laten bakken (bijvoorbeeld rijstpap, fruit, …).

ik gebruik het deeg meestal om kleine taartjes te maken, zo heeft iedereen zijn eigen smaak.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *