Speciaal voor al die mensen die vanavond slechte lasagne gaan eten die uit een metalen schotel komt van … (je lievelingswarenhuis).

Er zijn amper makkelijker recepten te vinden (oké, een ei bakken is misschien nog wat makkelijker) en het resultaat is zeer lekker:

pot nummer 1: gehakt en ajuin bakken, gepelde tomaten uit blik (of 2 verse tomaten in het seizoen) en tomatenpuree toevoegen, kruiden met pili-pili en paprikapoeder en laten sudderen.  Het gehakt mag behoorlijk droog zijn als het uit de pot komt, dus geen lopende saus maken.

pot nummer 2:  een eenvoudige bechamelsaus maken.  Deze moet dan weer niet te plakkerig zijn, als tegengewicht van het droge gehakt.

dan, in een ovenschotel laagjes maken met de bechamelsaus, harde lasagnebladen, tomatensaus en verder tot je ongeveer bovenaan de ovenschaal zit.  Bestrooien met geraspte kaas en in de oven op 200°, voor zolang als vermeld op de verpakking van de lasagnebladen (ze moeten niet allemaal even lang in de oven om ze zacht te maken).

Je kan er een lekker stukje versgebakken stokbrood bij eten en er een glaasje rode wijn bij drinken om het compleet te maken.  Smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *