dit is het recept voor de enige echte havermoutkoekjes voor Music for Life 2011 (door Kristien van Ketnet ook wel haverkoekjes genoemd…).

De koekjes hebben niet alleen 300 EUR opgebracht voor een goed doel, maar hebben er ook voor gezorgd dat de kinderen bezoek gekregen hebben van Ketnet, dat ze op tv geweest zijn aan het Glazen Huis, dat ze een item waren in het overzicht van de acties, dat ze in 3 filmpjes te zien zijn over mfl2011 op internet en dat ze de dag van hun leven beleefd hebben.

Maar hier dan het eenvoudige recept voor lekkere koekjes:

100g bloem/meel
125g havermout
125g boter
175g suiker (mag ook wat minder zijn)
1 pakje vanillesuiker
1 ei

de boter zacht laten worden en alle ingrediënten kneden, een worst van maken die je een uur in de koelkast legt (of een half uur in de vriezer als het sneller moet gaan), dunne plakjes snijden en 20 à 25 minuten bakken op een bakpapier in een oven van 170°.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *